Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíthessük közelgő rendezvényeinkről.
hu en

 

[Helyi] cukraszda3_kicsi.jpg
Gyöngyösi Ilona

 

Gyöngyössy Cukrászda

 

1979-ben szereztem diplomát a Külkereskedelmi Főiskolán, majd két évig a Videoton Külkereskedelmi Zrt-nél dolgoztam.

1981-ben a férjemet Nyugat-Afrika egyik országába küldték diplomáciai munkára.

A Külügyminisztérium – mivel a francia és orosz nyelvet beszélem – a gazdasági és titkársági munkát ajánlotta föl, amit nagy örömmel fogadtam el.

Egy rendkívül változatos és kemény öt év következett. Az ország infrastrukturális elmaradottsága, a teljesen más életmód és kultúra megtanított másképpen gondolkodni, a nehéz feladatok megoldásához megtanultam, hogy nem egy, hanem sok-sok formulát kell kidolgozni, s a két átélt puccs alatt pedig rájöttem, hogy minden megtörténhet, ami a könyvekben le van írva.

Az öt év alatt sok, különböző nemzetiségű ismerőst és barátot találtam, eltérő viselkedési, kulturális és étkezési szokásokkal. Sok-sok estét töltöttünk együtt szórakozással, ahol a közös főzésnek-sütésnek nagyon- nagy szerepe volt.

Magyarországi visszatérésünk után újra a Videotonnál dolgoztam, majd a két fiunk megszületése után az Ulan-Bator-i Magyar Nagykövetségen dolgoztam egy évig.

Hazatérésem után két fiammal Nyíregyházára költöztem, és elkezdtem a gyermekeit egyedül nevelő dolgozó nő életét élni. Igen hamar, egy amerikai fejvadász cég megkeresett, hogy egy francia cégcsoport magyarországi terjeszkedéséhez hálózatfejlesztőket keres.

A munka egyedülálló, fantasztikus volt a 90-es években Magyarországon! Önálló, kreatív, nehéz, mobil, minden, amit kívánhat az ember/egy nő a 30-as éveiben.

15 évig dolgoztam itt, de ennek is vége lett, mivel a részvényesek stratégiája megváltozott és nem kívántak Magyarországon több üzletet felépíteni. Itt tanultam meg piactanulmányt készíteni, feltérképezni, hogy hol, milyen területre, milyen tevékenységet érdemes telepíteni, hogyan kell előkészíteni a műszaki lebonyolítást, üzleti tervet készíteni, nyomon követni a forgalom alakulását és ami a legfontosabb, felelősséget érezni a projektért még a megvalósulása után sok-sok évvel is.

2006-ban, látva a fejlesztés drasztikus lassulását gondolkodni kezdtem, hogy hogyan tovább: elküldöm a szakmai önéletrajzomat néhány céghez vagy önálló tevékenységet találok ki.

Mindig is vonzódtam a cukrászathoz, ráadásul az édesapámnak ökogazdasága van kb. 15 éve, ahonnan a vegyszermentes gyümölcsök, dió, mogyoró, stb. nagy részét beszerezhetem, így aztán győzött az önálló tevékenység.

A következőket határoztam el legelőször:

1/ Csak nagyon jó minőségű alapanyagokból, hagyományos technológiával, adalékanyagok, színezékek, helyettesítő anyagok nélkül készülnek a sütemények.

2/  Minél több vegyszermentes (bio) alapanyagot kell használni.

3/ Saját receptekkel, valamint más nemzetek receptjeivel színesíteni a kínálatot.

 

Először elvégeztem a cukrász és üzletvezető tanfolyamot.

Aztán kerestem egy olyan helyet, ahol az üzemet és az első cukrászdát is megnyithatom.Ipari területen, de a városon belül, nagy átmenő autóforgalommal, nagy parkolóval.

Elkészítettem az üzleti tervemet (hála a 15 évnek, ez már nem okozott nagy gondot)

Tőkét kellett szereznem, amit csak nagyon nagy kockázattal tudtam elérni, vagyis az egyetlen ingatlanomat megterheltem.

Elolvastam mindent törvényt, előírást, ami egy cukrászüzem megvalósításával kapcsolatos, konzultáltam mindenkivel, akitől tanulhattam, megterveztettem az épületet, árajánlatokat kértem a kivitelezésre.

Elkezdtem az építkezést, és 2008. június 13-án megnyitottuk a cukrászüzemet és ugyanott a cukrászdát is.

 

Eddig minden ment zökkenőmentesen.

2009-ben azonban mint sok más vállalkozót, a bankom nehéz helyzetbe hozott.

Hosszú hónapokat töltöttünk el tárgyalásokkal, míg sikerült újra megállapodnunk, ami a terheimet nagyon megnövelte, és arra kényszerített, hogy még lázasabban keressek olyan üzleti megoldásokat, amivel gyorsabb mértékben növelhetem a vevőszámot és ezzel együtt a forgalmat is.

Úgy tűnik, hogy sikerült.

Ez köszönhető többek között az itt dolgozó cukrász és eladó csapatnak is.

A célom 2011-ben:

Cukorbetegek és diétázók számára egy széles választékkal rendelkező cukrászdát létrehozni, ahol csak xilittel készült süteményeket árusítanak.

 

PROGRAMOK

 
« 2018. Május »
HétHKSzeCSPSzoV
18 123456
1978910111213
2014151617181920
2121222324252627
2228293031   
« 2018. Június »
HétHKSzeCSPSzoV
22    123
2345678910
2411121314151617
2518192021222324
26252627282930 
« 2018. Július »
HétHKSzeCSPSzoV
26      1
272345678
289101112131415
2916171819202122
3023242526272829
313031     
« 2018. Augusztus »
HétHKSzeCSPSzoV
31  12345
326789101112
3313141516171819
3420212223242526
352728293031  
« 2018. Szeptember »
HétHKSzeCSPSzoV
35     12
363456789
3710111213141516
3817181920212223
3924252627282930
« 2018. Október »
HétHKSzeCSPSzoV
401234567
41891011121314
4215161718192021
4322232425262728
44293031    
« 2018. November »
HétHKSzeCSPSzoV
44   1234
45567891011
4612131415161718
4719202122232425
482627282930  
« 2018. December »
HétHKSzeCSPSzoV
48     12
493456789
5010111213141516
5117181920212223
5224252627282930
0131      
« 2019. Január »
HétHKSzeCSPSzoV
01 123456
0278910111213
0314151617181920
0421222324252627
0528293031   
 


A honlap az Európai Unió társfinanszírozásával készült